Служба безпеки запобігла агентурному проникненню ворога до Сил оборони України: у Києві затримано російського агента, який намагався влаштуватися до бойового спецпідрозділу полку «Азов».

Про це повідомляє Служба безпеки України на своїй сторінці у Фейсбук.

За даними слідства, затриманим виявися мешканець Донеччини, який у 2015 році приєднався до угруповань терористичної організації «днр». Там він входив до складу підконтрольних рф так званих «1-го та 2-го армійських корпусів» . Зокрема проходив службу в загоні спеціального призначення «республіканської гвардії днр».

"До 2018 року він брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході нашої держави. Проте згодом бойовик залишив своїх ватажків і виїхав до рф. Там він був завербований російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності", – йдеться у повідомленні.
Співробітники Служби безпеки своєчасно викрили і затримали агента на спробі проходження відбору до «Азову».
Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до його організації.
 
Як писав «Вголос», 16 вересня, у Бердянську було вбито так званого «заступника голови ВЦА м. Бердянська з питань житлово-комунального господарства» Олега Бойка та його дружину.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ