Працівники Служби безпеки України спільно з кіберполіцією та американськими і британськими партнерами провели масштабну спецоперацію із ліквідації потужного хакерського сервісу.

Так, зловмисники здійснювали хакерські атаки на іноземні компанії, а також надавали платні послуги із підміни ІР-адрес іншим хакерам.

Про це повідомили на сайті СБУ.

Згідно з попередніми даними,  зловмисники незаконно збагатились на 1 мільйон доларів.

Слідство встановило, що «бандитський» сервіс організували громадяни України, у тому числі й ті, що перебувають у розшуку іноземних правоохоронних органів. Адміністрували роботу сервісу із домашніх персональних комп’ютерів, а для уникнення відповідальності за свою протиправну діяльність, – маскувалися під різноманітними нікнеймами в мережі Darknet.

Варто зазначити, що на відміну від «звичайних» VPN-сервісів, які можна легально купити і користуватися кожному, послуги зловмисників мали набагато ширший функціонал. Зокрема, дозволяли одразу підвантажувати через платформу комп’ютерні віруси, шпигунське забезпечення та інші шкідливі програми. Тобто, це був такий сервіс, створений зловмисниками для зловмисників і непідконтрольний жодній владі чи правоохоронним органам.

У приміщеннях підозрюваних та в їхніх автомобілях був проведений обшук, де правоохоронці вилучили речові докази.

Порушників судитимуть за трьома статтями.

Слідство триває.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ