Представники СБУ заблокували на Львівщині масштабну корупційну схему. Місцевий держреєстратор був одним із організаторів злочинної схеми.

Зловмисники здійснювали незаконне відчуження земель державного лісового фонду. Про це інформує пресцентр Служби безпеки України.

Слідство встановило, що організатори оборудки розробили механізм, який дозволяв незаконно привласнювати державні землі на території смт Брюховичі.

Ділки зуміли сфальсифікувати рішення сільської ради та підробити пакет документів орієнтовно на два гектари землі. За допомогою державного реєстратора зловмисникам вдалося оформити на підставних осіб шість ділянок та перепродати їх. Орієнтовна ціна продажу землі – 20 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели обшуки в організаторів схеми. У них виявили чорнові записи, документацію, носії інформації та інші докази здійснення протиправної діяльності.

Поліція повідомила про підозру організатору схеми та двом учасникам. Їм інкримінують зловживання повноваженнями, легалізацію та відмивання доходів. Наразі слідчі встановлюють інших посадовців, які можуть бути причетними до злочинів.

Нагадаємо, раніше суд обрав запобіжний захід екскерівнику «ГрінЕра Україна». Колишнього посадовця звинувачують у розтраті та привласненні майна у справі щодо вивезення львівського сміття.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ