"Зловмисник, який  спеціалізувався на виготовленні замаскованої зброї – ручок-пістолетів, облаштував незаконне виробництво у підсобному приміщенні власного будинку", - сказано в повідомленні на сайті СБУ.

За даними спецслужби, він працював виключно з надійною клієнтурою під конкретне замовлення.

Замасковану зброю він виготовляв лімітованими партіями та розповсюджував через посередника.

Повідомляється також, що на день раніше оперативники спецслужби затримали посередника із двома ручками-пістолетами, одна з яких була споряджена та готова до стрільби.

"Під час обшуку у "зброярні" правоохоронці вилучили обладнання, запчастини до зброї, порох, велику кількість набоїв різного калібру та гільз", - зазначається в повідомленні.

На сайті поліції Закарпатської області сказано, що обшук відбувся у будинку 45-річного мешканця села Чинадієво Мукачівського району 8 вересня.

"Господар зберігав вдома півсотні патронів до бойової та мисливської зброї. Знайдено також 141 капсуль до мисливських патронів, дві банки з мисливським порохом. А ще – металевий предмет циліндричної форми довжиною 33 см., в який була вставлена стріляна гільза (ймовірно, саморобний пістолет), а також частину ствола пістолета й металічну трубку циліндричної форми довжиною 15 см", - сказано в повідомленні поліції.

Чоловік не зміг пояснити, звідки в нього нелегальний арсенал. Усе вилучене скерували на експертизу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ