Служба безпеки України затримала банду «чорних зброярів», які продавали криміналітету трофейні кулемети та снайперські гвинтівки. Їм загрожує до семи років тюрми.

Про це повідомила СБУ.

У результаті спецоперації у Києві та Львові «на гарячому» затримали двох організаторів банди. Зловмисники намагались продати криміналітету партію снайперських гвинтівок російського виробництва. Ще п’ятьох фігурантів затримано в Сумській, Одеській, Миколаївській та Харківській областях. Серед вилучено у зловмисників – 59 бойових гранат, більше десятка автоматів Калашникова, протипіхотні міни та кулемети.

За даними слідства, фігуранти підшукували потенційних клієнтів через власні зв’язки у кримінальному середовищі. Також вони регулярно «моніторили» спеціалізовані інтернет-платформи з продажу різних озброєнь, де, зокрема, викладали свої «пропозиції».

Після отримання «замовлення» зловмисники запаковували його у коробки з-під побутової техніки і відправляли їх поштою до «адресата».

За даними, фігуранти діставали зброю та боєприпаси для продажу насамперед з місць колишніх боєзіткнень поблизу лінії фронту. Потім зберігали її у спеціально облаштованих схронах на території власних домоволодінь та місцевих гаражних кооперативів.

З тайників  вилучено:
▪️ 28 бойових пістолетів, у тому числі системи Макарова і ТТ;
▪️ понад 10 снайперських гвинтівок Драгунова;
▪️ 3 пістолети-кулемети;
▪️ майже 3,5 тис. набоїв різного калібру.

Наразі двом організаторам угруповання повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 і ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Наразі вони під вартою. Їм загрожує до 7 років тюрми.

ІА "Вголос": НОВИНИ