Служба безпеки України на Донеччині затримала двох російських агентів, які збирали дані про позиції та маршрути переміщення підрозділів Збройних сил України.

Про це йдеться у повідомленні на сайті
СБУ.

«Служба безпеки затримала двох російських агентів у прифронтових районах Донеччини. Вони розвідували бойові позиції та маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону. Крім того, зловмисники передавали ворогу інформацію про геолокації та інженерні особливості фортифікаційних споруд поблизу ліній східного і південного фронтів», - мовиться у дописі.

Зазначається, що одного з ворожих поплічників було затримано в результаті спецоперації контррозвідки СБУ у Краматорську.

За даними слідства, зрадником виявився місцевий підприємець, який намагався налагодити будівельний бізнес на тимчасово окупованій території Криму. Через особисті зв'язки у комерційних колах він став співвласником будівництва об'єкта промисловості на українському півострові.

«Проте, згодом представники місцевої окупаційної адміністрації виявили »недоліки« у дозвільній документації бізнесмена. Він звернувся до своїх знайомих по допомогу, а ті - »вивели« підприємця на кадрового співробітника ГУ ГШ РФ (більш відомого як »ГРУ«), який запропонував конфіденційну співпрацю в обмін на вирішення комерційних питань», - розповіли у СБУ.

Так, за вказівкою окупанта, він мав збирати розвіддані щодо оборони Краматорська. Одержану інформацію передавав агресору через анонімний Telegram-канал у вигляді текстових повідомлень та графічних зображень оборонних укріплень міста.

Ще одну російську агентку співробітники Служби безпеки затримали у Покровську. Зловмисниця розвідувала місця дислокації та маршрути руху українських військ у прифронтових районах Донеччини і Запоріжжя.

Нагадаємо, у авіакомпаній рф з'явилася нова проблема. Прикордонники стали знімати пілотів з рейсів через заборону на перетин кордону.

ІА "Вголос": НОВИНИ