Служба безпеки України затримала двох колаборантів, які підтримували рф у війні з Україною та дискредитували ЗСУ.

Так, правоохоронці затримали двох чоловіків у Коростені, що на Житомирщині.

Про це у фейсбук повідомила пресслужба СБУ в Житомирській області.

«У Коростені співробітники СБУ припинили діяльність двох колаборантів, які сприяли злочинній пропаганді рф та дискредитації Збройних сил України. Один із них – колишній працівник Кабінету Міністрів України, звільнений за хуліганство, нині – студент-заочник одного із університетів у санкт-петербурзі. Будучи активним дописником пропагандистських телеграм-каналів, він повністю підтримував повномасштабне вторгнення ворога на території нашої держави та із вдячністю захоплювався військовими злочинами рашистів, поширюючи дезінформацію про ситуацію на фронтах», - йдеться у повідомленні.

Відомо, що колаборант закликав російських військових запровадити тимчасовий уряд і навести жорсткі порядки в Україні. Зокрема, він вважає, що українські військові нібито винні у геноциді власного народу.

Також СБУ затримала ще одного зловмисника, який у соціальних месенджерах поширював контент на підтримку війни та повністю схвалював зміни кордонів Української держави. У своїх дописах він обстоював необхідність та неминучість «поглинання України братнім народом» задля створення «триєдиної слов’янської держави» у складі росії, білорусі та України. Відомо, він колишній військовослужбовець.

Після обшуків за місцем проживання одного з фігурантів, правоохоронці виявили заборонену символіку країни-агресора.

Обом чоловікам вже повідомили про підозру у вчиненні кримінального проступку за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ