Служба безпеки ліквідувала канал контрабандного ввезення в Україну прекурсорів, з яких виготовляють психотропні препарати.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

До створеного наркотрафіку була причетна жителька Хмельниччини, яка вже мала судимість за контрабанду заборонених речовин. Разом з іншими учасниками злочинного угруповання зловмисниця переправляла з Близького Сходу в нашу державу оптові партії псевдоефедрину – складової декількох видів психотропних речовин. Щомісяця наркоторгівці сподівались отримувати «прибуток» у понад 70 тисяч американських доларів.
 
"За даними слідства, фігуранти маскували іноземний «товар» у коробках з прального порошку. Вони відправляли їх до нашої держави через водіїв міжнародних пасажирських перевезень, яких використовували «втемну». Після ввезення прекурсорів в Україну учасники угруповання продавали їх своїм спільникам з нарколабораторій" — йдеться у повідомленні.
 
У результаті комплексних заходів співробітники СБУ затримали на Рівненщині організаторку наркобізнесу, яка переправила до регіону партію псевдоефедрину загальною вагою 13,5 кг на понад 3 млн грн. Як встановило розслідування, фігурантка особисто відправляла «продукцію» з-за кордону, а потім «супроводжувала» її збут на території України. Під час обшуків правоохоронці виявили наркомісткі пігулки, чималі суми грошей та автомобілі, якими розвозили прекурсори замовникам.
 
Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

ІА "Вголос": НОВИНИ