Служба безпеки України затримала зрадника, який допомагав рашистам викрадати учасників АТО під час окупації частини Київщини.

Про це повідомляє в телеграмі Служба безпеки України.

Як йдеться у повідомленні, ним виявися мешканець селища Глібівка, який під час захоплення Вишгородського району підтримав російських окупантів і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

Зловмисник «зливав» агресору адреси проживання місцевих жителів, що потенційно могли входити до руху опору. Серед них – колишні учасники АТО.

За його «наводкою» загарбники вдиралися до помешкань українських патріотів та викрадали їх. Після цього потерпілих катували і примусово вивозили до росії.

Встановлено, що зрадник особисто брав участь у проведенні каральних рейдів на території району. Саме він спільно з російськими окупантами увірвався до приватного будинку місцевого жителя, щоб незаконно затримати його. Під час «нальоту» зловмисник чинив фізичне насильство та погрожував дружині потерпілого вбивством.

Також поплічник агресора розграбовував оселі громадян під виглядом «сприяння» матеріально-технічному забезпеченню окупаційних угруповань рф. Таким чином він «конфіскував» мікроавтобус у мешканця селища. 

Від військовослужбовців збройних сил рф він отримав дозвіл на пересування населеним пунктом, позначивши свій автомобіль символом «V», що дало змогу безперешкодно проїжджати ворожі блокпости.

Після звільнення Київщини зрадник намагався переховуватись на території регіону, однак був затриманий СБУ. Під час обшуків в його помешканні знайшли російські продуктові набори та мобільні телефони з контактами росіян.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Запобіжний захід – тримання під вартою.

Читайте також:

До чогось готуються: ворог маневрує у Чорному морі

У ЗСУ прокоментували вибух на російському аеродромі «Енгельс»

У Криму затримали «наглядача» Кадирова: що відомо

ІА "Вголос": НОВИНИ