Правоохоронці викрили в столиці України агентурно-бойову групу фсб рф.

Зловмисників нещодавно «розконсервували». Вони планували здійснити низку потужних вибухів на об'єктах військового управління Сил оборони у Київській області. Про це інформує пресцентр Служби безпеки України.

Московитів викрили контррозвідники СБУ.

Слідство встановило, що троє злочинців готували диверсії. Вони планували застосувати орієнтовно 10 дронів, обладнаних саморобними вибуховими пристроями. Ціль – підрозділи Міноборони та Генерального штабу ЗСУ, а також запасні командні пункти.

Правоохоронці спрацювали «на випередження». Російських агентів затримали, коли вони почали активну фазу підготовки до диверсій.

Ворожу групу сформували ще в 2018 році. До неї увійшли мешканці Чернігова та Києва. Після вербування їх перевели у режим «очікування».

Один зрадник виробляв саморобні вибухові пристрої, а інший – переобладнував безпілотники на ударні дрони. Третя учасниця угруповання керувала дронами. Вона навчилася управляти БПЛА навесні 2023 року на курсах з підготовки операторів безпілотників, які проводили на Київщині.

Зрадникам повідомили про підозру за двома статтями. Наразі затримані перебувають під вартою. Любителям расії загрожує до 15 років позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ