Співробітник Служби безпеки України затримали групу сепаратистів у Запоріжжі, які агітували за створення так званої «ЗНР» та поширювали матеріали деструктивного характеру.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Повідомляється, що затримані були членами одного з російських радикальних рухів, що у 2014 році намагалися створити аналог «Д\ЛНР» у Запоріжжі.

Після провалу сепаратисти переїхали до ОРДЛО, де спочатку допомагали окупантам облаштовувати незаконні блокпости та барикади навколо захоплених адміністративних будівель, а потім почали «співпрацювати» з так званим «силовим блоком» «Д/ЛНР».

Відповідно до матеріалів справи, затримані повернулися до Запоріжжя за вказівкою російських кураторі задля розхитування ситуації в регіоні та пропагування ідеї «російської весни».

Зокрема, йдеться про те, що напередодні державних свят сепаратисти поширювали у місті деструктивні матеріали із закликами до повалення конституційного ладу, насильницької федералізації і створення фейкової «Запорізької народної республіки».

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, медалі та нагрудні знаки так званих «Л/ДНР» та країни-агресора, амуніцію, сепаратистську та комуністичну символіку.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 436-1 (поширення комуністичної символіки і пропаганда комуністичного режиму) ККУ.

Як писав «Вголос», СБУ розкрила резонансні деталі у справі про держзраду генерала Шайтанова (відео).

ІА "Вголос": НОВИНИ