Про це повідомляє прес-служба СБУ у соцмережі Facebook.

За даними спецслужби, одесит раніше вже був судимий. З 2014 року він перебував у складі однієї з російських громадських організацій.

"Там він опікувався збором "гуманітарки" й її переправленням на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей через непідконтрольні ділянки державного кордону", — йдеться у повідомленні СБУ.

"Будучи прибічником ідеї створення на території південно-східної України так званої Новоросії, зловмисник також виступав із підтримкою проросійських сепаратистів в Одесі", — додали у відомстві.

Навесні 2014-го, остерігаючись притягнення до кримінальної відповідальності, чоловік виїхав до Росії, де продовжував збирати "допомогу" для терористів.

У СБУ зазначили, що наприкінці минулого року він нелегально повернувся до України.

Поліція затримала зловмисника в одному із дачних кооперативів Одеси, де той переховувався від правосуддя. Правоохоронці виявили листування з ватажками терористів, фото- та відеоматеріали, які підтверджують злочинну діяльність.

У межах карного провадження відкритого за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України одеситові оголосили про підозру у вчиненні злочину.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ІА "Вголос": НОВИНИ