Служба безпеки України продовжує «турне» об'єктами УПЦ МП. Цього разу вона «завітала» до Кафедрального Свято-Воздвиженського собору Мукачівської єпархії УПЦ в Ужгороді.

Про це з посиланням на власні джерела повідомив журналіст Віталій Глагола й опублікував фотодокази. «СБУ прийшла »в гості« до отця Сидора, найбільшого на Закарпатті проповідника »русского мира", - написав він.

Димитрій Сидор - настоятель згаданого вище собору в Ужгороді. Глагола вирішив перерахувати «досягнення» священнослужителя УПЦ МП:

  • у 2012-му був засуджений за те, що закликав до створення на території Закарпаття т.зв. «Підкарпатської Русі» під патронатом РФ;
  • Сидор - палкий ненависник інших релігійних конфесій;
  • у 2020 році настоятель собору розміщував на території храму намет ОПЗЖ, де роздавав прихожанам передвиборчі агітки.

Також, за інформацією журналіста, сьогодні СБУ працює у Свято-Покровській церкві Мукачівської єпархії УПЦ, що розташована в Ужгороді. Там шукають пропагандистську літературу, перевіряють, чи це - не черговий осередок «русского мира».

Нагадаємо, у мережі з'явилося відео на якому видно уламок дрону-камікадзе, збитого силами ППО у Києві під час атаки у середу, 14 грудня

 

ІА "Вголос": НОВИНИ