Служба безпеки України заявила, що до збиття українського військово-транспортного літака ІЛ-76 у 2014 році причетний Кремль.

Про це йдеться у заяві Служби безпеки України.

Як відомо, в ніч на 14 червня того року проросійські сепаратисти збили літак української армії, який заходив на посадку в Луганський аеропорт. Загинуло 49 десантників і пілотів.

"Служба безпеки має неспростовні докази, що рішення про збиття було прийняте в Кремлі та приведене у дію позаштатним підрозділом Головного управління Генштабу Збройних сил РФ, відомим як "приватна військова компанія "Вагнера", – повідомляє СБУ.

За даними спецслужби, "злочинний наказ віддав безпосередньо командувач 58-ю армією ЗС РФ генерал-майор Євгеній Нікіфоров", якого в той час відправили у відрядження на Донбас для виконання військових завдань.

"Більше того, виконавці вбивства українських воїнів – Дмитро Уткін, Андрій Гуральов та Андрій Лебедєв, після повернення в Росію були відзначені Путіним офіційними державними нагородами "Орденами Мужності", – зазначають у відомстві.

Також нагадали, що у 2017 році слідчі виписали повідомлення про підозру керівнику компанії "Вагнера" Дмитру Уткіну.

"Попри те, що російські воєнні злочинці постійно перебувають або на території країни-агресора, або у складі таємних контингентів сухопутних підрозділів військової розвідки РФ у Сирії та країнах Африки, Служба безпеки робить усе можливе аби притягнути їх до відповідальності", – заявили в спецслужбі.

ІА "Вголос": НОВИНИ