Окупанту тепер загрожує довічне ув'язнення.

Про це повідомила пресслужба СБУ та Офіс генпрокурора.

Як з'ясували слідчі, нещодавно захоплений в полон російський військовий у березні з автомата розстріляв автомобіль ВАЗ на трасі поблизу селища Здвижівка, в результаті чого загинув на місці водій авто. Тіло загиблого українця він закопав у лісі.

«У вересні зловмисник був затриманий українськими військовими під час бойового зіткнення на Херсонському напрямку. Співробітники СБУ під час допиту та інших слідчих дій встановили і довели причетність затриманого до вчинення злочину і отримали інформацію про місцеперебування загиблого. Наразі тіло ексгумовано і передано на судово-медичну експертизу», - повідомила пресслужба.

Під час допиту окупанта, СБУ також дізналась про численні злочини учасників його підрозділу рф, зокрема про обстріли житлових будинків, пограбування та вбивства.

Вбивця є контрактником одного з підрозділів 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії збройних сил росії. За даними слідства, у 2019 році він брав участь у бойових діях на території Сирії.

Окупанту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув'язнення. 

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ