СБУ знешкодила агентурну мережу рф, яка мала забезпечити проникнення ворожих ДРГ у місто Миколаїв.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Фейсбуці.

«СБУ провела багатоетапну спецоперацію з викриття та знешкодження розгалуженої агентурної мережі окупантів на півдні України. Зловмисники збирали розвіддані і займалися підготовкою прихованого проникнення ворожих ДРГ на територію Миколаєва», – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що агентурна група була сформована резидентом під кураторством генерала російських окупаційних сил. До її складу входило 5 осіб з-поміж місцевих жителів.

Серед них жінки – колишні українські військовослужбовці із підрозділів, дислокованих у регіоні. Їх залучали для додаткової конспірації: нібито вони не мали викликати підозри в українських силовиків.

За вказівками куратора, агенти  збирали інформацію щодо ситуації в регіоні.

«Після «успішного» виконання завдань частину агентів мали евакуювати до Криму, іншим – обіцяли керівні посади в разі окупації Миколаївщини», – зазначають військові.

Під час обшуків за місцями їх проживання правоохоронці виявили засоби зв’язку, флеш-накопичувачі з доказами підривної діяльності, гроші, виділені на забезпечення діяльності ДРГ окупантів.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також:

Евакуація важкопоранених бійців з «Азовсталі». Відео

Московити не зупиняють масових обстрілів по всій лінії фронту – Кириленко

Шахраї придумали новий спосіб «видурювати» гроші з карток українців

ІА "Вголос": НОВИНИ