У вівторок, 1 червня, секретар ЛМР Маркіян Лопачак зустрівся із Генеральним консулом Республіки Польща у Львові пані Елізою Дзвонкевіч та консулом з політично-економічних питань Томашем Ковалем. Про це Лопачак повідомив на власній сторінці в соціальних мережах.

Під час зустрічі обговорили можливості відновлення активної українсько-польської співпраці, яку довелося дещо призупинити з огляду на пандемію. Насамперед, з містами-партнерами Львова — Вроцлавом, Краковом, Любліном, Лодзем, Жешувом і Перемишлем, а також — із Ґданськом, з яким вдалося налагодити обмін досвідом у 2019 році.

Також наголосили на важливості спільного вшанування митців, які зробили свої внески, як в українську, польську, так і загалом у світову культуру. Зокрема, розглянули заходи, які в місті організовують на честь 100-річчя із дня народження Станіслава Лема та до 150-річчя уродин Василя Стафаника.

Також обміркували можливість відновлення роботи українсько-польського Форуму партнерства, що дозволив би посилити продуктивність співпраці на усіх рівнях.

ІА "Вголос": НОВИНИ