Україна погоджується з версією Канади, що збиття українського пасажирського літака над Тегераном в січні 2020 року було терактом.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє ZAXID.NET.

«Ми схиляємося до думки, що рішення, яке прийняв канадський суд, це було терактом щодо українського літака. Ми сьогодні все більше схиляємося до цієї думки, і одразу цю думку підтверджуємо», - зазначив він.
Данілов наголосив, що Україна першою в світі заявила, що падіння літака МАУ було спричинене не поломкою, а влучанням ракети. За його словами, російські спецслужби перешкоджали розслідуванню справи.
«Влада України, дивлячись на це, точно розуміла, що саме ракета стала причиною трагедії. Ми першими у світі про це говорили. Коли президент США говорив, що це технічна поломка літака, коли керівництво Канади і Євросоюз казали, що щось сталося із українським літаком… Ми були впевненні, що це зробила російська ракета», – заявив секретар РНБО.

Збиття літака МАУ над Іраном

  • 8 січня 2020 вранці біля столиці Ірану Тегерану був збитий літак Boeing 737 рейсу PS752  компанії «Міжнародні авіалінії України» невдовзі після вильоту з аеропорту.
  • Внаслідок трагедії загинули усі 176 людей, які були на борту, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.
  • В ході розслідування з'ясували, що літак збили іранські ракети класу «земля-повітря».
  • Вже 11 січня президент Ірану Рухані визнав, що боїнг збили його військові.
  • У грудні 2020 року Іран пообіцяв виплатити по 150 тисяч доларів сім'ям загиблих у катастрофі, проте Канада і Україна виступила проти такого рішення.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ