зашифрований завод ЛОРТА. вагони ментів на дорогах. ніхто з них не знає, куди їде Янукович. всі в ауті. журналісти розповідають історію про 2 пациків у дорогезних костюмах, які махали лопатами на маршруті руху кортежу.

шмон. журналістів і телеоператорів перевіряють на наявність невідомих вибухових речовин. перевіряють навіть штативи. перевіряють ліхтариком. просять зробити контрольний постріл знимок з фотіка. вакуум у кишенях – життєва необхідність.

завод ЛОРТА. море майже сучасної електроніки. загубленість у часі. щось схоже на покинутий людьми Славутич. новорічні гірлянди. запахи армії. стенди. балтун находка для шпіона.

бункер. зв’язку немає. дубак. ліворуч можна дивитись. і прямо можна дивитись. праворуч дивитись заборонено. там лежить макет якоїсь ракети на вертушку і купу допотопної техніки невідомого призначення.

це смішно. напевне, на заводі немає актового залу, де можна було б провести пресуху. для слова проффесора виділили п’ятачок 3х3 метра. десяток телекамер. якась тьотя з радіо прийшла з античним диктофоном. заради неї, під головний стіл поставили ще один стіл. для її допотопного диктофона, який займає ледве, не половину того журнального столику. керівництво львівського радіо, куди Ви дивитесь?

купа віпнутих гостей. Чорновіл та Лавринович. вони затюкані грузящою атмосферою заводу. Горинь посміхається і згадує „Вголос”. вітається. Олійника ще таким я не бачив. усі сили фізичні і духовні його субстанції зібрані в одному місці. в губах.

він мовчить як риба. його ніби хтось його стукнув за кутка мішком. він в прострації. ходить як у скафандрі. герой помаранчевої революції бігає за Яником як цуцик. це карма.

Янукович нічого конкретного не говорить. традиційні 2 запитання. 1-ше мав поставити Інтер, але їх випередив якийсь чудачок з прес-служби прем’єра. тіпа, крутий пацан.

2-ге питання про подарунки для Львова відморожений Янукович промугикав собі під ніс. так, він голосно говорить, але то якісь загальні речі ні про що. л’є водичку. вартові часу Януковича говорять про можливість ще більшої к-ті запитань на пресусі. пізніше. хто їм вірить?

кінець. Янукович оглядає секретну продукцію заводу. з ним поперся у заборонену зону і оператор з його ж прес-служби. йому можна.

все. тре їхати в Потоцьких. про маразми, тіпа, галицької інтелігенції читайте пізніше.

Чорновіл не хоче говорить в камеру про яйця. і дуже дивується, як у такому європейському місті, як Львів думають про всіляку фігою, як франківське яйце. фі. це не культурно.

далі буде

та, до останнього моменту нічого не було відомо про маршрут Яника. на ЛОРТІ були лише ті, кому варто було там бути. добре, що люди винайшли телефон. хоча, до якого останнього моменту? самі ж взнавали про маршрут у Ганни Герман. вона дуже дивувалась, що ЛОДА ніфіга не повідомила про місця перебування прем’єра.

за це, а також за те, що журналістів Прес-Тайму, дивним чином, не виявилось у списках пропускних до палацу Потоцьких, хоча ми разом акредитувались, сміливо можна подякувати славну прес-службу ЛОДА. я так бачу, що Вас доки не пошлеш, як ментів коло Потоцьких, так ви нічого не зробите. ще раз подякуємо прес-службі ЛОДА за класне западло. матюки будуть пізніше.


ІА "Вголос": НОВИНИ