Італійські кіберспеціалісти виявили, що дані щодо процесу затвердження вакцини Covid від Pfizer BioNTech, були оприлюднені у «даркнеті» після хакерської атаки, якої зазнала Європейська агенція з наркотиків минулого року.

Ці дані були перехоплені нещодавно італійською кіберрозвідкою, яка проникла на цифровий чорний ринок, повідомляє La Repubblica. 

За інформацією правоохоронців, були викрадені файли, електронні листи й імена чиновників та оприлюднені на чорному ринку. Через кілька годин, матеріал було вилучено, але його все-таки завантажили кіберспеціалісти, які потім передали його в руки слідчим.

Компанія Yarix, яка займається інформаційною безпекою, зробила це викриття в результаті багатомісячної роботи з проникненням в даркнет, що дозволило завантажити матеріал та довести до відома італійської поліції.

Після кібератаки 9 грудня над витоком даних працювали поліцейські сили різних країн, координовані Інтерполом.

Дані, що стосуються процесу затвердження вакцини Covid від Pfizer BioNTech, були оприлюднені в даркнеті після хакерської атаки, якої зазнала Європейська агенція з наркотиків у грудні 2019 року, і були перехоплені нещодавно деякими італійськими експертами з кіберрозвідки на цифровому чорному ринку.

У цих даних містяться коментарі тих, хто зробив «рецензію» на вакцину Pfizer, та експертів з усього світу, які оцінювали наукові дослідження, а також звіт про якість та остаточний звіт внутрішнього засідання, датованого 26 листопада. Darkweb також описав інструкції щодо того, як «масштабувати» вакцину та яке обладнання підходить для її відтворення.

Ця атака дозволила отримати доступ до секретних даних. Зміст файлів дозволяє припустити, що витік документів стався 9 грудня.

Однак, кіберспеціалістам за короткий час не вдалося зібрати інформацію, щоб зрозуміти, чи це лише частина викраденої кількості, чи весь архів.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ