Про це власкору «Вголосу» стало відомо під час позачергової сесії Луцької районної ради.

За словами голови райради Валентина Приходька, мешканці села Брище вимагають збільшити розмір орендної плати за користування місцевим полігоном твердих побутових відходів. Він запропонував збільшити суму з 3% до 12%.

Заступник міського голови Луцька Тарас Яковлев зазначив, що наразі департамент ЖКГ міської ради спільно з Луцькою РДА мають договори оренди земельних ділянок, на яких здійснюється обслуговування твердих побутових відходів. Він повідомив, що Земельний кодекс передбачає встановлення розміру орендної плати з 3% до 12%, тож якщо буде прийняте рішення про підняття процентної ставки, такий договір підпишуть, однак тоді Рокинівській селищній раді не варто сподіватися на субвенції з міського бюджету.

«На сьогодні орендна плата становить близько 150 тис грн на рік, ця сума є не досить великою, тож міськрада постійно працює з селищем Рокині стосовно питань, які виникають в селі Брище. Упродовж 10 місяців 2016 року було перенаправлено субвенцій в сумі 750 тис грн для селища Рокині. Якщо буде підніматися процентна ставка, то є недоцільним продовжувати направлення субвенцій», - наголосив він.

У підсумку депутати вирішили створити спільну комісію з представників районної ради та Луцької міської ради, яка визначить доцільність та суму підняття орендної плати. 

ІА "Вголос": НОВИНИ