[media=163415,163416,163417,163418] 

Про це повідомив кореспондент «Вголосу»

«Це неприпустимо, щоб так знущалися над нашими дітьми, я вже не кажу про середнє і старше покоління. Їм тепер доводиться добиратися на навчання, роботу з двома пересадками. У міський транспорт взагалі сісти неможливо, ми спізнюємося на наші маршрутки, які їдуть за розкладом. Додому повертаємося трьома маршрутками. Відколи Садовий переніс кінцеві зупинки, діти синьо-зелені приїжджають додому, адже у міському транспорті Львова просто можна задушитися», – скаржиться на пікеті мешканка села Годовиця пані Світлана. Інші люди також наперебій розповідають про своїх біди. Раніше вони доїжджали з сіл до Приміського вокзалу у Львові, вже там йшли пішки чи на навчання до «Львівської політехніки», хто на роботу, хто на ринок. Зараз їх кінцеву зупинку перенесли на автостанцію на вулиці Петлюри. «Звідти практично нічого не їде, там темно, страшно. Молоді дівчата просто бояться туди йти», – каже пані Люба. Відтак більшість цих людей виходить на вул. Кульпарківській, але й звідти, кажуть, добратися неможливо. «Вчора було лише два тролейбуси №2 на лінії, дитину там ледь не задушили», – каже п. Світлана.

Якщо мерія не змінить цю транспортну схему, люди погрожують дійти із скаргами на Садового аж до Києва. «Більше того, ми перекриємо трасу на Стрий, Городок, на Березівку. Бо він нам створив такі незручності, що годі говорити», –  зазначає жінка.

Сільській голова Давидова Віталій Дяків також наголошує: раніше селяни могли спокійно доїхати до Привокзальної, зараз їх висаджують на АС №5 на перетині вул. Луганської-Зеленої. «Люди платять майже вдвічі більше за проїзд, при тому, що сихівські маршрутки переповнені. Ми писали звернення, пропонували збільшити кількість маршруток, зробити трансферний квиток. Але вже минуло більше місяця, а нам не надійшло жодної відповіді з Львівської міськради», – розповідає Віталій Дяків.

Прийшов під мерію і сільський голова сіл Басівки та Годовиці Василь Хмиз. «Сільська рада звернулася з проханням повернути кінцеві зупинки, схід села також звернувся. Люди просять, щоб Садовий вийшов, пояснив, що їм далі робити. Якщо змін не буде, ми перекриємо всю кільцеву дорогу: вийдуть мешканці села Чишки, Гамаліївки, Басівки, Сокільник. Ми все паралізуємо. Нас ніхто не питав, коли вносив зміни у рух транспорту. Подивіться, що робиться на автостанції на вулиці Петлюри: там ями, немає освітлення, людям доводиться значно дорожче платити за проїзд. Сьогодні ми прийшли і просимо в мирний спосіб повернути все назад, інакше в неділю ми перекриємо всю кільцеву дорогу, зупинимо весь транспорт і будуть вантажівки тоді їхати через площу Ринок», – запевняє Василь Хмиз.

Однак мер Львова Андрій Садовий до людей так і не вийшов, натомість прийшов його перший заступник В. Пушкарьов, який тихо стояв у стороні, та чиновники з питань транспорту.

ІА "Вголос": НОВИНИ