Іринка з Рівного виготовляє і продає віночки, щоб допомоги Збройним силам України. Дівчинка вже подарувала військовим два тепловізори, придбала дві машини, нині збирає гроші на третю, але мріє про «Джавелін».

Про це повідомляє АрміяInform.

Тато Іринки – старший лейтенант Олександр Васильєв – захищав Україну з 2014 року. Офіцер з відзнакою закінчив Національну академію сухопутних військ у Львові та служив у складі окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Загинув 27 березня на Миколаївщині.

Раніше, у 2014-му, життя за Україну віддав і її рідний дядько. 

Як розповіла мати дівчинки Вікторія Васильєва, в один із днів донька прокинулася після сну й перше, що вона сказала: «Тато наш захищав Україну? Захищав. Він загинув. Тепер я маю захищати Україну».

Дівчинка створює і продає віночки за 100 гривень. Втім, люди, дивлячись на старання дитини, перераховують і платять значно більше, ніж вона просить за свої віночки.

«Я спочатку на перший збирала тепловізор, потім на другий, а тепер я збираю вже на третю машину», - розповідає дівчинка.

Дитяча мрія Іринки - зібрати на «Джавелін». Мама пояснила їй, що придбати таку зброю просто так не можна. Тож дівчинка збирається написати листа керівництву України, щоби їй сказали, як купити «Джавелін».

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:
Військові розповіли, скільки ворожих кораблів зараз у морях України
 
Ранковий обстріл Харкова: з'явилися подробиці та фото наслідків
 
Зеленський показав наслідки удару рф по Затоці. Відео

ІА "Вголос": НОВИНИ