Сенатський комітет із закордонних питань оприлюднив свій висновок щодо номінації амбасадорки Келлі Крафт на посаду представниці США в ООН. Комітет закликає сенаторів відкинути її висунення на «одну з найважливіших дипломатичний ролей» через недостатність компетенції, ймовірний конфлікт інтересів і прогули.

Звіт оснований на свідченнях Крафт у Сенаті, її перельотах і подорожах, календарі та інших офіційних документах, пише Голос Америки.

У звіті йдеться про невідповідність Крафт ймовірній ролі за кількома пунктами.

  1. Непрофесійність
На відміну від інших представників США в ООН, які були колишніми сенаторами й губернаторами, дипломатами, суддями й науковцями, Крафт, до призначення головою дипмісії у Канаді, керувала маленькою маркетинговою консультаційною компанією. Під час слухання в Сенаті вона продемонструвала недостатні знання ключових міжнародних питань, а відсутність дипломатичного досвіду не дозволить їй відстоювати інтереси США проти Росії, Китаю та інших країн, що хочуть підірвати демократію у світі.
  1. Прогули
Як посол США в Оттаві, Крафт була відсутня у Канаді 42% часу своєї каденції. Зокрема, сім місяців вона провела у своїх будинках у Кентукі та Оклахомі. Також вона подорожувала за кордоном без узгодження із Державним департаментом.
  1. Конфлікт інтересів
Під час офіційних зустрічей між американським і канадським енергетичним сектором Крафт запрошувала свого чоловіка - Джо Крафта, який має другу за розміром вугільну компанію у східній частині США. Вона відмовилась робити необхідні кроки для уникнення конфлікту інтересів, адже заявила, що "не знає" про бізнес-інтереси свого чоловіка. Вона також не вірить у глобальне потепління, спричинене використанням викопних джерел енергії.

Республіканці у Сенаті сподіваються на швидке затвердження Крафт на посаді.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ