Сенатори-демократи Боб Менендез, Чак Шумер, Джек Рід і Марк Ворнер надіслали Дональду Трампу листа, у якому не погоджуються із можливим поверненням Володимира Путіна та Росії до «Великої сімки».

Про це повідомляє «Голос Америки».

Сенатори наполягають, що рішення виключити Росію із «Великої вісімки» після вторгнення та незаконної анексії Криму було правильним. Вони вважають, що Росія зараз не може стати членом «Великої сімки» як з політичних, так і з економічних причин.

Також було вказано, що Росія продовжує демонструвати неповагу до міжнародних норм та верховенства права, що виражається втручанням в американські вибори, хімічною атакою на британській землі, окупацією грузинської території, підтримкою режимів Мадуро та Ассада, а також переслідуванням меншин та політичних опонентів в середині Росії.

«Повернення членства путінській Росії у »Великій сімці« йде всупереч нашим цінностям та є відмовою Сполучених Штатів від своїх обов’язків як провідної демократії світу», – йдеться в листі.

Раніше повідомлялося, президент США Дональд Трамп висловив думку, що РФ повинна бути представлена серед найвпливовіших країн світу. Ця заява пролунала напередодні чергового саміту лідерів Франції, Німеччини, Великої Британії, Італії, Канади, США та Японії, котрий має відбутися 24-26 серпня у Франції.

Як писав "Вголос", влада РФ відмовила американському сенатору від штату Вісконсин Рону Джонсону у видачі візи для поїздки в складі делегації Конгресу США.

ІА "Вголос": НОВИНИ