Про це інформує Politico

«Сенатори-республіканці Джон Маккейн і Ліндсі Грем планують презентувати цей законопроект у другій половині дня під час прес-конференції з сенатором-демократом Беном Кардіном, який вважається головним спонсором законопроекту, а також за участю ще сімох інших співавторів, у тому числі Марко Рубіо, Бена Сасса і Роба Портмана», - вказано у повідомленні.

Як відомо, проект закону має на меті «надіслати чіткий меседж, що ключові республіканці продовжують наполягати на покаранні Росії» через її агресивну поведінку, «незважаючи на бажання обраного президента поліпшити відносини з Кремлем, а також применшення з його боку наслідків втручання Росії у вибори». 
Відповідний документ отримав назву «Акт з протидії бойовим діям з боку Росії – 2017». Він з'явиться після того, як минулого тижня американське розвідувальне співтовариство оприлюднило розсекречену частину доповіді про втручання Росії у президентські вибори в США. 
Очікують, що нові санкції вводитимуть заборону на видачу віз та замороження активів «тих, хто підриває кібербезпеку державної або приватної інфраструктури і демократичних інститутів». Обмеження можуть також охопити угоди з російськими оборонним і розвідувальним секторами, «потенційно ускладнюючи для банків ведення бізнесу з російськими військовими і шпигунськими агентствами».
Разом з тим, законопроект закріплюватиме санкції адміністрації Обами проти Росії, введені у відповідь на втручання РФ у вибори та її спробу анексії Криму в 2014 році. Документ також заборонятиме будь-які дії, що мають на увазі визнання російського суверенітету над Кримом.

ІА "Вголос": НОВИНИ