Спостерігачі ОБСЄ стали заручниками сепаратистів в окупованій Горлівці Вони вимагають звільнення проросійського терориста Андрія Косяка.

Вчора ввечері у окупованій  Горлівці сепаратисти оточили готель, в якому перебувають спостерігачі місії ОБСЄ, та заборонили їм виходити.

Про це повідомляють у оперативному звіті СММ ОБСЄ.

«О 16:03 17 жовтня СММ зафіксувала, що автомобільні ворота передової патрульної бази (ППБ) Місії в н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька) були замкнені за допомогою ланцюга та навісного замка, а південніше воріт була запаркована машина (із блакитними табличками «ДНР»), що блокувала виїзд. Спостерігачі також бачили двох членів збройних формувань, які стояли поряд із машиною», - говориться у звіті.

Власник готелю, де розташовується патрульна база, повідомив співробітникам місії ОБСЄ, що їм заборонено виходити. Нібито про це наказав «мер Горлівки». Він також сказав, що всі виходи заблоковані членами збройних формувань. Використовуючи камери відеоспостереження, співробітники місії з’ясували, що перед готелем було встановлено три намети, біля яких зібралися щонайменше четверо осіб.

«О 17:00 двоє чоловіків у цивільному одязі увійшли до готелю та повідомили співробітникам ОБСЄ, що їм дозволяється вільно пересуватися по всьому готелю та парковці за ним, але їм не можна покидати приміщення готелю, допоки не буде звільнено члена збройних формувань, якого, за повідомленнями, було затримано Збройними силами України в межах ділянки розведення в районі Золотого 13 жовтня», - говориться у звіті.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», 13 жовтня на території окупованого Донбасу українські військові виявили та затримали проросійського бойовика, який під прикриттям здійснював розвідку позицій ЗСУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ