Попри масштабний наступ рашистів на Маріуполь та масові обстріли житлових кварталів міста з застосуванням важкого озброєння, найбільше місто азовського узбережжя тримається. Станом на ранок 1 березня фактична столиця Донецької області перебуває під контролем Збройних Сил України.

Про це повідомляє офіційне джерело інформації — телеграм-канал Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Як повідомив у своєму відеозверненні міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, внаслідок авіанальоту Маріуполь залишився практично без постачання електроенергії: можуть бути перебої з мобільним зв’язком та інтернетом.

Російські війська продовжують завдавати авіаударів по місту, бити з важкої артилерії по мирних кварталах та селищах, руйнуючи інфраструктуру.

Попри те, що окупанти прицільно обстрілюють мирне населення з метою деморалізувати бойовий дух містян та український захисників, бійці ЗСУ, Нацгвардії та територіальної оборони продовжують тримати фронт. Ворог зазнає втрат. 

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", учора, 28 лютого, у Маріуполі на Донеччині бійці полку спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України збили ворожий літак, що стріляв по місту і по селищі Сартана.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ