Про це розповіла  директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк під час прес-конференції сьогодні, інформує кореспондент «Вголосу».

«На решті тестів метало детектори використовували для контролю і знайшли трохи більше, ніж завжди заборонених речей. Хтось навушники «забув» витягти з кишень, хтось – телефони, флешки, дротики. Ми навіть за дротики вилучаємо із пунктів тестування. Ми розуміємо, що дротик треба до чогось підключити, щоб він заговорив. Але може це такий дротик, який сам говорить. Ми ж не знаємо», – сказала Лариса Середяк.

Експерт Громадянської мережі «ОПОРА» Наталія Радиш підтвердила,  що відсутність перевірки металошукачів на першому тестуванні спричинила збільшення заборонених речей на наступних тестах.

«Збільшення не є кричущим – на 0,5-1%. Але загалом абітурієнти дуже часто використовують друковані шпаргалки. Є кілька причин їх використання: по-перше, шпаргалки не можна знайти метало детектором, а по-друге, їх можна сховати у вбиральнях чи коридорах,  а під час тестів прийти і прочитати», – сказала Наталія Радиш.

Як писав «Вголос», цього року один із абітурієнтів, ймовірно, подаватиме до суму, бо його вигнали із пункту тестування ЗНО через паперовий листочок, на якому, за його словами, була молитва. 

ІА "Вголос": НОВИНИ