Шахраї організували нову масштабну схему з виманювання грошей в українців.

Про це пише "OBOZREVATEL«.

Зазначається, що зловмисники  за допомогою смс-повідомлень »вітають« своїх майбутніх жертв з виграшем та обіцяють виплатити величезну суму після того, як вони сплатять »податок«.

Варто зауважити, що сума »виграшу« становить аж 300 тисяч гривень, тож не дивно, що люди часто вірять та пересилають гроші шахраям.

Зокрема, один з таких »листів щастя« отримав і кореспондент OBOZREVATEL.

Експерт у сфері кібербезпеки Марина Кобейнік зауважила, що цілком можливо номер телефону був випадково згенерований, або ж потрапив до однієї з телефонних баз, які можна легко придбати в Інтернеті.

Шахраї просять перевірити свої дані на їхньому сайті і пізніше знову зателефонувати.

На сайті компанії вказано, що для того, аби зареєструватися необхідно сплатити державне мито у розмірі 1% від загальної суми виграшу, тобто 3 тисячі гривень.

Крім того, зловмисники додають, що ще 17% податку вони заплатять самостійно.

Наголосимо, що на питання, як можна заплатити прибутковий податок із ще не отриманого доходу, чому не потрібно заповнювати податкову декларацію й чи можна відразу прийти до відділення Державної податкової служби і там внести свій »1%«, шахраї відповідають, що воно просто »погано прочитали умови конкурсу«.

Проте зауважимо, що в їхніх же ж »умовах«  згадується про сплату державі мита, а під час розмови вони говорять про прибутковий податок.

Кобейнік підмітила, що дана схема працює вже багато років і навіть існує декілька варіантів.

За її словами, шахраї просять оплатити якийсь товар, або провести платіж на рахунок компанії, а після отримання грошей просто зникають.

Для того, щоб убезпечити себе та свої гроші фахівці радять нікому не повідомляти номер своєї карти, паролі та коди, ні в якому випадку не переказувати гроші за »виграші та подарунки« та не відповідати на подібні повідомлення.

Як писав »Вголос", на горі 18-річної дівчини наживаються шахраї (фото).

ІА "Вголос": НОВИНИ