Сьогодні у Сокалі під стінами адміністративного корпусу ДП «Львіввугілля» відбувається акція протесту. Сюди прийшли дружини та маленькі діти шахтарів, щоб вимагати виплату заборгованої зарплати.

Як розповіла «Вголосу» представниця ініціативної групи та дружина одного з гірників Тетяна Гнатів, їхнім чоловікам заборгували за квітень, травень та червень. 

«Уже би час за липень платити, а нам ще за ті місяці боргують», - каже вона.

За її словами, потреба у такій акції протесту зріла давно. Родини шахтарів нагадують, що гірники, які працюють у шахтах, не є рабами й працюють за гроші.

Зараз на акцію протесту вийшло кілька десятків жінок з дітьми. Вони стверджують, що зарплату чоловікам виплачують тільки у випадку, коли вони виходять на акції протесту - раз в чотири місяці.

Окрім того, завтра схожа акція протесту планується під стінами Львівської облради та ЛОДА. Очікується, що чоловіки пройдуть пішою ходою вулицями Львова, аби привернути увагу до проблеми невиплати зарплати.

Якщо і це не допоможе, то наступна акція протесту львівських гірників може відбутися 24 серпня, у день Незалежності, під стінами Кабміну у Києві.

ІА "Вголос": НОВИНИ