Подружжя Марії та Олексія Кашуб зі села Довголука на Стрийщині виховують 9-річного Мар’яна, в якого діагностували дитячий аутизм та порушення соціальної адаптації.

"Ми з чоловіком, інвалідом 3 групи, виховуємо синочка Мар’яна 9 років, у якого діагностовано дитячий аутизм та порушення соціальної адаптації. Дитина потребує кваліфікованого втручання та особливих підходів і прийомів реабілітації", - говорить пані Марія, матір хлопчика.

Як зауважила Марія Кашуба, до 2-ох років хлопчик ріс нормальною дитиною та вже почав вимовляти окремі слова. Однак згодом почали проявлятися ознаки зупинок мовленнєвого розвитку. Вже у 2,5 роки йому діагностували аутизм, проте тоді лікування не дало бажаного результату. 

 

Марія Кашуба з сином.

 

"Наразі Мар’ян пройшов 11-денний курс реабілітації в Міжнародній реабілітаційній клініці Козявкіна в м. Трускавець і вимовив вперше за 9 років слово МАМА!!! Це був для всіх нас дуже ємоційний момент, перше слово за 9 років! Те, що кожна мати чує кожного дня, я почула від свого хлопчика перший раз в житті!!! Це звичайно невеличка перемога, але в нас з'явилася надія на те, що зусилля лікарів були не даремні, та лікування дало всій результат", - тішиться матір маленького Мар'яна. 
 
Для успішного лікування необхідно 4-5 курсів реабілітації на рік. І наступний курс реабілітації Мар'ян Кашуба має пройти вже 20 листопада у Центрі фізичної реабілітації «Крок за кроком до мети» в Києві. Його вартість становить  41 370 грн, і родина хлопчика звертається за допомогою до всіх небайдужих.

Марія Кашуба, матір хлопчика, працює вчителькою християнської етики в школі с. Довголука на Стрийщині, та відповідно отримує наразі мінімальну заробітну плату. Олексій Кашуба, тато маленького Мар'яна, є інвалідом 3-ї групи внаслідок епілепсії.  З огляду на мінімальну допомогу з боку держави родина просить допомогти усіх небайдужих. 

Діагноз дитині поставлений лікарем психіатром в міській дитячій лікарні м. Стрий, Львівська область.

Зараз єдиною надією дитини залишається коштовна трансплантація стовбурових клітин у Грузії, яка може дати шанс хлопчику на нормальний розвиток. 


Реквізити для допомоги Мар'янчику

 ПриватБанк 
4149 4993 9289 3804
Кашуба М.І ( мама)
Монобанк 
4441 1144 2756 5344
Кашуба М.І ( мама)


Отримувач: Кашуба Марія Іванівна
Номер телефону +38 050 540 40 82

  
 




ІА "Вголос": НОВИНИ