Бігборд з'явився на трасі між Волновахою та Курахове з натяком на цьогорічні вибори до Державної Думи РФ. Мешканці окупованих територій Донбасу будуть брати участь в них, як формальні «виборці».


Про це повідомляє телеграм-канал Perepichka News.

Фото: Perepichka News

 

Бігборд встановили на узбіччі дороги між двома містами Донецької області на підконтрольній Україні території регіону. На ньому зображені герої радянського фільму «Троє із Простоквашино» - пес Шарік, який тримає паспорт РФ та кіт Матроскін.  Дивлячись на пса з російським паспортом кіт Матроскін повторює свою крилату фразу – "Шарік, ти балбєс".

Як припускають автори публікації в телеграм-каналі, з огляду на місце розташування та зміст бігборду, він адресований мешканцям окупованих територій, які мають російські паспорти. Адже з ними  вони зможуть зокрема взяти участь у цьогорічних виборах до державної думи РФ. Частина російських опозиціонерів, зокрема блогер Максим Кац, називають мешканців окупованих території Донбасу «кадровим резервом», який путінська «Єдина Росія» може використати для покращення власного результату.

Нагадаємо, спершу Росія розпочала так звану «паспортизацію» найманців. Зокрема, документи країни-агресора отримав особовий склад так званих армійських корпусів  терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР». Згодом розпочалась масова «паспортизація» цивільного населення. За даними уповноваженої з прав людини Верховної Ради України Людмили Денисової, частину місцевих мешканців змушують отримувати російські паспорти під загрозою застосування насилля. Усього за даними українського омбудсмена паспорти РФ отримало вже понад 600 тисяч мешканців окупованих територій.

ІА "Вголос": НОВИНИ