7 червня Президент Володимир Зеленський провів зустріч з журналістами.

Голова Наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України Світлана Остапа на своїй сторінці в Facebook повідомила, що зустріч відбулася в резиденції «Залісся».

Варто відзначити, що запросили лише «обраних представників ЗМІ», а сама зустрічі не анонсувалася для широкої публіки.

«Президент Зеленський зустрівся з медійниками. Неформально в резиденції »Залісся«. Крісла-мішки на галявині, шаурма, фрукти, полуниця, вино, кави, чай. Розмова офф-рекордз. Про ситуацію в країні його очима. Журналісти, як завжди , задавали багато питань. Я запитала, коли він дасть прес-конференцію, щоб був рівний доступ до Глави держави всіх журналістів. Не дуже впевнено сказав, що дасть на 100 днів президентства. Подивимося. Бажання працювати не в АП, а в іншому приміщенні не зникло. Ну і, звичайно, не обійшлося і без розмов про Суспільне, яке називав і Президент, і »добрі« колеги з комерційних медіа, то державним, то одним каналом, якому виділили мільярди, а рейтинг менше одиниці», - розповіла Остапа про зустріч.

Журналіст Євген Кузьменко на своїй сторінці в Facebook написав, що після зустрічі з Зеленським скептицизму і тривоги не поменшало.

«Подивилися, послухали, поїли шаурми, жовтої та зеленої. Помацали, де щирий, а де маніпулює. Зрозуміли, де неприємні теми, а де »дайте дві«. Розписувати не буду, залишу для майбутніх текстів. Скажу тільки, що скептицизму і тривоги не поменшало. Стало більше розуміння того, як працює голова у Головнокомандувача. І без відповіді залишилося одне з головних питань: нафіга він туди поліз ?! » - написав Кузьменко.

Деякі журналісти відзначили, що їли шаурму і пили бюджетне вино.

Варто відзначити, що таку зустріч на тлі загострення на Донбасі різко засудили інші журналісти, які працювали в зоні ООС.

«Шаурма, Мінськ, два дні поспіль загиблі на Донбасі ... Якось тематичний ряд мені дивно виглядає. І все це на тлі цих прекрасних призначень. До речі, а що він так ратує про силовиків, яких Рада не звільнила, а про Авакова мовчить? Нічо не говорив? » - написав журналіст Володимир Рунец.

«Нікого не покоробило, що після загострення на лінії вогню, загибелі та важких поранень десятки людей, в ліску вальяжно розвалившись на пуфах триндить Презедент? Може йому логічніше в цей день зовсім в іншому місці засідати? Як з емпатією не питаю, совість не мучить?, - пишуть українці в коментарях.

У Мережі згадали також Віктора Януковича, який у 2011 році так само запрошував деяких журналістів в маєток в Межигір'ї, де розповідав про пробіжки по пеньках і сімейство сов в каміні.

Нагадаємо, що Зеленський заявив, що готовий запустити Антикорупційний суд.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ