Олена Старикова вийшла в півфінал Олімпіади в велотреку в дисципліні спринт, а Оксана Лівач вийшла у бронзовий фінал із вільної боротьби вагової категорії 50 кг

Особливо вразила наша велосипедистка, яка у чвертьфіналі виявилася сильнішою за фаворитку змагань, що фахівці велоспорту назвали сенсацією.

У першому заїзді Старикова перемогла Лею Фріндріх з Німеччини. Українка випередила німкеню всього на 0,001 с. У другому – наша спортсменка поступилася з відставанням +0,018 с. У третьому вирішальному заїзді Олена здобула перемогу. Вона випередила суперницю на 0,019 с.

Півфінальні заїзди пройдуть 8 серпня.

А борчиня Оксана Лівач у втішній сутичці впевнено перемогла кубинку Юснейліс Гузман – 6:0. У поєдинку за бронзу Оксана зустрінеться з американкою Сарою Хільдебранд.

Лівач програла китаянці Сунь Янань в 1/4-ій фіналу, але перемога китаянки в півфіналі дозволив українці взяти участь у втішній сутичці.

Поєдинок за бронзу пройде сьогодні. Початок – не раніше 14.55.

Натомість ще одна львів’янка – Христина Погранична – в особистому багатоборстві у художній гімнастиці стала 9-ою, набравши 95,100 бала. Переможницею стала Ліной Ашрам з Ізраїлю.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ