Причиною евакуації дипломатів Австралії стало зростання загрози вторгнення РФ на територію України.

Про це повідомляє видання Sydney Morning Herald.

«Федеральний уряд закликає австралійців в Україні «поїхати зараз» через ситуацію з безпекою, а також починає відкликати членів сімей австралійських дипломатів, що базуються в столиці, Києві», - пише видання.

Крім того, сьогодні уряд Австралії звернувся у своїх громадян та закликав не відвідувати країну та залишити Україну, через те, що авіарейси можуть бути змінені або припинені за короткий термін.

«Консульські послуги та наші можливості надавати консульську допомогу австралійцям можуть бути обмежені через умови на місці», - пише видання.

Варто зазначити, що Велика Британія також відкликає частину співробітників посольства в Україні та членів їхніх родин. Крім того, уряд країни не рекомендує здійснювати нетермінові подорожі до України.

Як раніше писав Вголос, генерал-лейтенант Олександр Павлюк, командувач Об'єднаних Сил на Сході, заявив, що українські військові готові до ймовірного масштабного вторгнення росіян. Серед можливих дат, коли може розпочатись масштабний напис країни-агресора, Павлюк назвав 20 лютого, коли добігає кінця Олімпіада в Пекіні.

Нагадуємо, генерал Павлюк заявив, що після захоплення України Росія нападе на країни Балтії.

ІА "Вголос": НОВИНИ