Що знають і думають про російсько-українську війну в далекій для нас Індії.

У розмові з пересічним індійцем виявились цікаві деталі, він вважає, що причиною вторгнення є бажання України вступити до НАТО і українці можуть легко зупинити війну, відмовившись від цього бажання.

Я знаю, що йдеться про конфлікт, в якому Україна хоче бути частиною НАТО, але Росія не хоче, щоб сили НАТО були біля їхніх дверей. Але це схоже на те, що цивільні особи можуть чинити тиск на владу, щоб вона не обов’язково входила до НАТО і зупинити війну. Чому вступ до НАТО важливіший за життя мирних жителів?», - заявив він.

          Чи вважає індієць винною у кривавому протистоянні Росію, чи для нього є щось важливіше за війну? Наприклад, зростання цін?

Росія дає пояснення так, що НАТО є загрозою їхній безпеці. Я нічого про це не думаю, але чому НАТО не виступає, щоб підтримати Україну? Я не прихильник Росії, але мені шкода, коли я бачу, що відбувається з невинними життями. Ви можете вести переговори з росією пізніше, але спочатку дійдіть до точки, щоб зупинити війну. Війна – це втрата для всіх. Через війну в Україні ціни на нафту в усьому світі зростають. Скрізь все дорожчає.», - говорить індієць.

          Що думає мешканець Мумбаї про реальну допомогу та підтримку світової спільноти для України (ППО, важка зброя)?

Через тиск приєднаються й інші країни, а це означало б повноцінну війну (розум. Третя світова). Україна стала б бойовим простором, що не в інтересах народу України. Тому війну потрібно припинити зрілою і мирною розмовою. Це може зайняти час, але сподіваюся, ви зрозуміли мою думку. Нам потрібно зберегти життя і запобігти подальшій і більшій війні.», - вважає житель Мумбаї

Які заходи, на думку іноземної людини, потрібно вжити щоб покарати Росію? Чому індієць так сильно боїться втручання США?

Спочатку війну потрібно припинити. Використайте допомогу таких країн, як Туреччина, Китай та Індія замість США, бо США і Росія не дружні країни. Це лише зіпсувало б все.», - таким бачить вихід із ситуації наш індійський друг.

Розмовляла: Вікторія РУДЗІНСЬКА

Читайте сьогодні у «Вголос» також:

ІА "Вголос": НОВИНИ