ЗСУ в рамках пакету військової допомоги від США незабаром отримають ЗРК NASAMS

NASAMS – це саме та зброя, яка допоможе закрити наше небо. Про передачу цього виду зброї США оголосили ще на початку липня. Зенітно-ракетний комплекс використовують проти крилатих ракет, типу «Іскандер» чи «Точка-У», дронів, літаків та гелікоптерів на середніх та малих висотах за будь-яких метеорологічних умов. Система з американським радаром може випустити 72 ракети за 12 секунд.

Одна пускова установка NASAMS — це 6 керованих ракет. Вони бувають декількох типів: звичайна ракета AMRAAM (радіус дії 20-25 кілометрів); ракета AMRAAM ER (радіус дії 40 кілометрів); є ракети, які можуть вразити авіацію і на відстані більше 100 кілометрів. ЗРК характеризує висока точність, збиває до 85% цілей.

NASAMS — ЗРК середньої дальності, дальність стрільби до 30 км. Розробка норвезької компанії Norwegian Kongsberg і американської Raytheon. Цю систему використовують 12 країн світу. В США саме це ЗРК охороняє Білий Дім.

На жаль, поки що партнери готові передати лише два ЗРК. Звісно, що цього надто мало, Україна потребує значно більшої кількості таких комплексів. Завдяки NASAMS росія втратить один із своїх козирів – ракетних атак з неба. 

Також ми повідомляли, що у Міністерстві оборони заявили про посилення захисту українського неба і землі. Наша держава отримала від Сполучених Штатів Америки ППО NASAMS.

ІА "Вголос": НОВИНИ