Минулорічний чемпіон італійської Прімавери «Інтер» U-19, який у Стальовій Волі зіграє з львівським «Рухом» U-19 в 1/16-ій фіналу Юнацької ліги УЄФА, зараз перебуває на 13-му місці в турнірній таблиці.

Вихованці інтернаціональної Академії «нера-дзурі» поганенько розпочали цей сезон. На паузу в чемпіонаті, яка в Італії для юнацьких команд розпочалася з 13-го листопада, пішли на 15-му місці з 18-ти команд.

Проте в січні взялися за справу серйозніше та повернулися на переможний шлях. 7-го числа «Інтер» обіграв на виїзді «Емполі» (2:1), 15-го – «Мілан (1:0). Однак згодом молоді гравці «нера-дзурі» втратили очки у двох виїзних поєдинках – 20-го січня програли «Сампдорії» (1:2) та 29-го – зіграли внічию з «Чезеною» (1:1).

Проте до матчу з «Рухом» підопічні колись знаменитого румунського захисника Крістіана Ківу підійшли у хорошому настрої, адже в суботу, 4-го лютого, розгромили «Наполі» (4:0).

Поміж тим «Інтер» U-19 провів іще дві зустрічі (в 1/8-ій фіналу Кубка Прімавери Італії в драматичному гольовому поєдинку в додатковий час здолали «Верону» (5:4) та програли фінал Суперкубка Прімавери «Фіорентині» (1:2).

МИНУЛИЙ СЕЗОН

За підсумками чемпіонату сезону-2021/2022 в регулярному чемпіонаті футболісти «Інтера» U-19 посіли друге місце, поступившись столичній «Ромі» сімома очками.

Однак регламент турніру такий, що шість найкращих колективів іще мають шанс поборотися за чемпіонство у серії плей-оф. І тут уже міланці продемонстрували свій клас.

Спочатку зіграли команди, які посіли місця з 3-го по 6-те (у випадку нічиєї в наступний етап проходив клуб, який у регулярному чемпіонаті фінішував вище).

Таке ж правило застосовували і в півфіналах і фіналі, але цього разу за підсумками вже додаткового часу. Таким чином «Інтер» пройшов «Кальярі». А у вирішальному поєдинку гол Лілієва на 97-ій хвилині приніс загальну перемогу в Прімавері.

ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНИЙ СКЛАД

За «Інтер» U-19 виступає чимало здібних молодих гравців із різних країн світу. Зокрема, у вище згаданому поєдинку проти «Наполі» два з чотирьох голів забив 17-річний сербський опорний півзахисник Александар Станковіч (на фото). Він є сином культового в Сербії футболіста Деяна Станковіча. До Александара вже приглядаються і в основній команді «нера-дзурі». У зовсім юні роки він виступав на позиції форварда, згодом йому надали більше оборонних функцій, тож він може і захисником зіграти.

Пару в опорній зоні йому складає 18-річний француз Іссіака Камате (уродженець Кот Д’Івуара). Це теж універсальний гравець, який може однаково вдало зіграти як на оборону, так і на атаку (хоча все ж більше схильний до руйнівних дій). До речі, опорних півоборонців вважають чи не основною силою команди.

Та потенційно головною зіркою «Інтера» U-19 називають 17-річного аргентинця Валентіна Карбоні. Він перейшов з Академії «Катаньї» і зараз є плеймейкером команди та навіть дебютував за основу «Інтера» в матчі Ліги чемпіонів проти «Баварії» (провів 14 хвилин), а також виходив на заміни в двох матчах за «Інтер» в Серії А. Це найдорожчий гравець команди – Transfermarkt оцінює його в 1,5 мільйона євро.

Також міланці сподіваються на надійність у захисті італійців Стефано Ді Пентіми, Андреа Пеламатті, Алессандро Фонтанароси й албанця Крістіана Дервіші (ця четвірка оборонців зазвичай головна в команді).

У півзахисті розраховують на креативність італійського гравця Якопо Мартіні та болгарського вінгера Ніколи Лілієва (забив вирішальний гол минулого сезону). Атакувальним фланговим форвардом може також успішно зіграти італієць Енок Овусу. А забивати голи – справа ще одного представника Італії – наконечника атак Франческо Еспозіто.

ІА "Вголос": НОВИНИ