Українські військові здійснили кілька контратак біля Кремінної Луганської області, окупанти просунулися на північ від Бахмута, що на Донеччині.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Луганський напрямок: 

Російські окупанти 18 лютого продовжували наземні удари на лінії між Куп'янськом та Сватовим. За повідомленням Генштабу ЗСУ, українські сили відбили атаки ворога у районі населених пунктів Гряниківка (55 км на північний захід від Сватового) та Синківка (45 км на північний захід від Сватового) у Харківській області, а також Стельмахівка (15 км на північний захід) на захід від Сватового в Луганській області.

Агресор також продовжував наземні атаки біля Кремінної та Лимана. Війська рф посилили артилерійський вогонь у цьому районі. Окупанти також безуспішно намагалися атакувати Білогорівку (10 км на південь від Кремінної) та Зарічне (17 км на захід від Кремінної). ЗСУ намагалися просунутися до російських позицій біля Ямполівки (17 км на захід від Кремінної), а також відновити втрачені позиції в районі Майданчика (15 км на північний захід від Кремінної).

Донецький напрямок:

Російські війська домоглися незначних успіхів на тлі наступальних операцій в районі Бахмута.

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 лютого, вказують на те, що ворог, ймовірно, здійснив незначний наступ на східних околицях міста. Окупанти також наблизилися до траси Т0504 на північний схід від Кліщівки (6 км на південний захід від Бахмута).

Південний напрямок:

Росіяни продовжують зміцнювати оборонні позиції в окупованій частині Запорізької області. На кадрах з геолокацією, також видно бойовиків у формі ПВК «Вагнера» у Мелітополі. Російські сили також направили мобілізованих з Владивостока до Мелітополя та вивчають підземні тунелі у Мелітополі, можливо, з метою зміцнення.

Українські військові продовжують відбивати дії ворожих ДРГ у дельті Дніпра. На кадрах з геолокацією видно, як ЗСУ завдають ударів по російських позиціях у Новій Каховці та Піщанівці.

Окупанти продовжували обстрілювати населені пункти на правому березі Дніпра та місто Очаків у Миколаївській області. Крім того, на кадрах з геолокацією видно, що російська окупаційна влада встановила системи ППО на даху будівлі у Севастополі.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Росіяни обстріляли сільський цвинтар на Сумщині

Блінкен назвав втрати росії на війні проти України

Польща може передати МіГ-29: Моравецький назвав умову

ІА "Вголос": НОВИНИ