Заробітну плату патрульних не можна просто підвищити, бо такий крок спричинить автоматичне зростання оплати праці у всіх державних службах. Щоб працівники правоохоронних органів отримували більше, потрібно напрацювати «здорові» принципи.

Таку думку висловив у прямому етері «Народного Толк-Шоу» на каналі NTA адвокат, юрист, лектор першого набору патрульних у 2015 р. Олег Мицик.

Те, що міністр внутрішніх справ запропонував додаткові підробітки поліцейським після зміни, Мицик вважає не до кінця продуманою ідеєю. Патрульні повинні мати час на відпочинок, їх не можна ще більше завантажувати.

Вихід із ситуації щодо низьких зарплат у поліції бачить у перегляді зрівнялівки в оплаті, а також – у наданні державою соціальних гарантій.

«Чому корова, яка пасеться, не втікає? – каже Олег Мицик.  – Бо вона має час, місце, простір. Патрульні мають бути припняті невидимими ланцюжками у вигляді державних гарантій».

Адвокат пояснив, чому не можна просто так підняти зарплати.

«Існує тарифна сітка, зміни в якій автоматично збільшать зарплату працівникам інших галузей держави, а не тільки поліцейським, які ризикують життям. Має бути встановлена окрема надбавка за особливі умови служби у вигляді патрулювання, що буде розраховуватися за кількістю змін. У такий спосіб вдасться розмежувати заробітну плату людини, яка сидить у кабінеті, і патрульного, який щодня спілкується на вулиці з неадекватами. Такі принципи мають бути розпрацьовані для належної оплати праці поліцейських», – вважає Олег Мицик.

ІА "Вголос": НОВИНИ