Цю інформацію підтвердив заступник голови адміністрації Президента Валерій Чалий на брифінгу сьогодні, передає УНІАН.

«На сьогодні багато проектів, які раніше було підписано, дійсно потрапило в доволі складну ситуацію. Зокрема, на Донбасі є проблеми, які дуже складно подолати за короткий період. Такі сигнали є. Ми навіть сьогодні розглядали це питання. Я думаю, що буде ще проведено роботу для того, щоб максимально утримувати й інвестиційні проекти, й інфраструктурні, в енергетичній сфері... В принципі, сигнали ми знаємо, ми працюємо над цим», сказав Чалий, відповідаючи на запитання журналістів, чи відповідає дійсності інформація про те, що компанія «Chevron» вирішила в односторонньому порядку залишити проект з освоєння родовищ сланцевого газу.

На уточнювальне запитання, чи вони поінформували, що виходять із проекту, Чалий додав: «Сигнали ці в нас є, але на якому етапі... Ви хочете, щоб я сказав, що ми отримали лист? Я не отримував лист. А інформація про те, що вони планують ухвалити таке рішення, є».

Нагадаємо, у квітні цього року у Львівській облраді повідомили, що за рік після підписання угоди «Шеврон» так і не розпочав робіт на Олеській площі

Кабінет Міністрів підписав угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуть у межах ділянки Олеська, між Україною, компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» і ТзОВ «Надра Олеська» 5 грудня 2013 року.

Згідно з угодою, протягом початкового пошукового періоду компанія «Шеврон» мала б інвестувати 350 млн дол. США у розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях. А за умови, що прогнози обсягу сланцю підтвердять, обсяг загальних інвестицій мав би перевищити 10 млрд дол. США.

Окрім того, інвестори обіцяли, що в процесі реалізації угоди в Україні буде створено до 15 тис. робочих місць, а додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів становитимуть кілька сотень мільярдів гривень.

Прогнозовані ресурси Олеської площі становлять 2,98 трлн куб. м газу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ