Про це розповіла начальник служби обліку і збуту теплової енергії ЛМКП «Львівтеплоенерго» Галина Пакулець під час прес-конференції, передає кореспондент «Вголосу».

Ще 26,2 млн грн заборгували бюджетні споживачі, решта суми – інші споживачі.

Щодо бюджетників, то вони свій борг накопичили лише за цей опалювальний сезон, населення та інші споживачі за цей сезон наростили 78 млн грн боргу.

«Ситуація з боргами ставить під загрозу закупівлю природного газу, оскільки від рівня розрахунків наших споживачів залежить рівень розрахунків «Львівтеплоенерго» за спожитий природний газ, для того, щоб підприємство могло закупити газ і виробляти гарячу воду в літній період», – пояснила Галина Пакулець. За її словами, до боржників тепер активно застосовуватимуть претензійно-позовну роботу.

Та вже з 1 травня споживачі платитимуть за новими тарифами. Як зазначила Галина Пакулець, наразі новий тариф не затверджено, однак приблизно він становитиме 600 грн за 1 гігакалорію тепла для населення (зараз 279 грн) і з квітня 1900 грн за 1 гігакалорію тепла для бюджетників та інших споживачів (нині вони платять 1964 грн).

ІА "Вголос": НОВИНИ