Влада Португалії прийняла рішення про заборону в'їзду мандрівників із Великобританії у зв'язку з розповсюдженням нового штаму Covid-19.

Про це інформує пресслужба уряду країни.

Відтепер із Великої Британії можна прибувати лише тим особам, які є громадянами Португалії чи мають дозвіл на постійне проживання у країні. Зокрема ці пасажири повинні мати зі собою документи, які підтверджують негативний результат тесту на коронавірус. Якщо ці особи не матимуть таких документів, їх після прибуття скерують на проведення тесту в аеропорту. Також їм доведеться перебувати на карантині відповідно до умов, визначених органами охорони здоров'я.

Нові вимоги вступають у дію з 0:00 понеділка, 21 грудня.

Наразі у країні не зафіксовано жодного випадку зараження новим штамом коронавірусу.

Нагадаємо, що напередодні уряд Іспанії заявив про посилення контролю за наявністю ПЛР-тестів у пасажирів, які прибувають із Великої Британії.

Нагадаємо, що 14 грудня глава МОЗ Великобританії Метт Хенкок заявив, що британські вчені виявили новий, мутований, тип COVID-19. Випадки зараження ним вже зафіксували у Данії, Нідерландах, Італії та Австралії.

У зв’язку з цим Євросоюз має намір заблокувати пасажирське сполучення із Великою Британією.

Нагадаємо, що у понеділок, 21 грудня, Німеччина збере у Брюсселі нараду для розробки механізму боротьби з мутованим коронавірусом.

Читайте більше новин до теми:

ІА "Вголос": НОВИНИ