Влада Іспанії оголосила, що посилить контроль за наявністю ПЛР-тестів у пасажирів, які прибувають із Великої Британії.

Про це інформують у пресслужбі уряду країни.

Іспанський кабмін наполягає на тому, щоб країни-члени Євросоюзу узгодили між собою заходи щодо рейсів зі Сполученого Королівства. Влада країни виступає за те, щоб рішення для всіх країн було однакове.

На тлі розповсюдження нового штаму коронавірусу влада Іспанії пообіцяла, що посилить контроль ПЛР-тестів мандрівників, які прибувають з Великої Британі, в аеропортах і портах.

В уряді нагадали, що всі мандрівники, які прибувають до країни із зон чи країн ризику, мають мати зі собою документи, які підтверджують негативний результат тесту на COVID-19. Тест має бути зроблиний зроблений щонайбільше за 72 години до прибуття в Іспанію.

Нагадаємо, що у Великій Британії виявили новий мутований штам коронавірусу, який розповсюджується на 70% швидше від звичайного. Випадки зараження ним вже зафіксували у Данії, Нідерландах, Італії та Австралії.

У зв'язку з цим Євросоюз має намір заблокувати пасажирське сполучення із Великою Британією. Частина європейських країн вже припинили авіасполучення зі Сполученим Королівством. Зокрема це зробили Німеччина, Австрія, Італія, Нідерланди і Бельгія. Також авіасполучення припинив Ізраїль.

Нагадаємо, що у понеділок, 21 грудня, Німеччина збере у Брюсселі нараду для розробки механізму боротьби з мутованим коронавірусом.

Читайте більше новин до теми:

ІА "Вголос": НОВИНИ