Про це у «Фейсбуці» написав голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко, оприлюднивши відповідний документ СБУ. 

«До мене в ФБ надходило чимало повідомлень щодо участі громадянина РФ Яна Цапніка в новорічному «вогнику» на «Інтері». Причому мої дописувачі наголошували на негативній діяльності Яна Цапніка щодо нашої країни», - зазначив Артеменко.

Він додав, що звернувся до Служби безпеки України з проханням перевірити інформацію щодо загрози національній та інформаційній безпеці України та 30 грудня отримав відповідь від Служби безпеки.

«29 грудня 2016 року громадянину Російської Федерації Цапніку Яну Юрійовичу винесено постанову про заборону в'їзду в Україну терміном на п'ять років та проінформовано Міністерство культури України для внесення його до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України», – йдеться у документі СБУ.

Артеменко висловив сподівання, що якщо Цапнік дійсно бере участь у новорічному «вогнику» на «Інтері», то телеканал зверне увагу на інформацію від СБУ та своєчасно приведе свій ефір у відповідність.

Як відомо, Цапнік зіграв бойовика «ДНР» в російському пропагандистському фільмі «Військовий кореспондент».

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ