Дієтолог розповіла, що можна приготувати на Новий рік, щоб не набрати зайвої ваги.
Про це Єва Шишова написала на сторінці Instagram.
Вона також поділилася кількома рецептами смачних і здорових святкових страв, які сподобаються всім гостям.
Куряче філе по-італійськи
КБЖВ на 100гр - 125/14/4/9 ⠀ Склад:
- Куряче філе - 300гр
- Сир моцарела - 100гр
- Помідор - 1 шт
- Томатна паста, базилік свіжий, соєвий соус, перець - за смаком⠀
- Сир моцарелла і помідори нарізаємо круглими скибочками. У курячому філе робимо невеликий поздовжній надріз. Філе перчимо і поливаємо соєвим соусом за смаком.
- У надріз вставляємо сир, помідори і базилік і змащуємо томатною пастою.
- Куряче філе з моцарелою і помідорами укладаємо на деко. Відправляємо форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 25 хвилин.
КБЖВ на 100гр - 105/12/5/2 ⠀ Склад:
- Куряче філе - 500гр
- Сир фета - 60гр
- Печериці великі - 10шт
- Сметана 10% - 4ст.л.
- Борошно житнє - 1ст.л.
- Сир моцарелла (подрібнена), петрушка свіжа, перець, сіль - за смаком
- У печериць виймаємо ніжки. Застеляємо пергаментом форму для випічки і розкладаємо в ній капелюшки отворами вгору.
- Дрібно нарізаємо куряче філе. Розігріваємо сковороду на середньому вогні, додаємо нарізану курку, смажимо близько 5 хв.
- Поки смажиться курка, дрібно нарізаємо ніжки грибів. І додаємо їх в сковороду з куркою, готуємо ще 5 хв. Змішуємо борошно із сметаною і водою (при необхідності).
- Зменшуємо вогонь і вливаємо сметану в сковороду. Солимо, перчимо, перемішуємо. Тушкуємо ще 8-10 хв, поки суміш не загусне, потім знімаємо з вогню, щоб охолола.
- Поки суміш охолоджується, розігріваємо духовку до 180 градусів. Натираємо сир фета на тертці і змішуємо з куркою і грибами.
- Додаємо дрібно нарізану петрушку і перемішуємо. Наповнюємо цим капелюшки печериць. Зверху посипаємо тертою моцарелою.
- Запікаємо в духовці протягом 15-20 хвилин.
ІА "Вголос": НОВИНИ