Дієтолог розповіла, що можна приготувати на Новий рік, щоб не набрати зайвої ваги.

Про це Єва Шишова написала на сторінці Instagram. 

Вона також поділилася кількома рецептами смачних і здорових святкових страв, які сподобаються всім гостям.

Куряче філе по-італійськи

КБЖВ на 100гр - 125/14/4/9 ⠀ Склад:

  • Куряче філе - 300гр
  • Сир моцарела - 100гр
  • Помідор - 1 шт
  • Томатна паста, базилік свіжий, соєвий соус, перець - за смаком⠀
Приготування:
  1. Сир моцарелла і помідори нарізаємо круглими скибочками. У курячому філе робимо невеликий поздовжній надріз. Філе перчимо і поливаємо соєвим соусом за смаком.
  2. У надріз вставляємо сир, помідори і базилік і змащуємо томатною пастою.
  3. Куряче філе з моцарелою і помідорами укладаємо на деко. Відправляємо форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 25 хвилин.
Печериці з куркою і сиром

КБЖВ на 100гр - 105/12/5/2 ⠀ Склад:

  • Куряче філе - 500гр
  • Сир фета - 60гр
  • Печериці великі - 10шт
  • Сметана 10% - 4ст.л.
  • Борошно житнє - 1ст.л.
  • Сир моцарелла (подрібнена), петрушка свіжа, перець, сіль - за смаком
Приготування:
  • У печериць виймаємо ніжки. Застеляємо пергаментом форму для випічки і розкладаємо в ній капелюшки отворами вгору.

  • Дрібно нарізаємо куряче філе. Розігріваємо сковороду на середньому вогні, додаємо нарізану курку, смажимо близько 5 хв.
  • Поки смажиться курка, дрібно нарізаємо ніжки грибів. І додаємо їх в сковороду з куркою, готуємо ще 5 хв. Змішуємо борошно із сметаною і водою (при необхідності).

  • Зменшуємо вогонь і вливаємо сметану в сковороду. Солимо, перчимо, перемішуємо. Тушкуємо ще 8-10 хв, поки суміш не загусне, потім знімаємо з вогню, щоб охолола.
  • Поки суміш охолоджується, розігріваємо духовку до 180 градусів. Натираємо сир фета на тертці і змішуємо з куркою і грибами.
  • Додаємо дрібно нарізану петрушку і перемішуємо. Наповнюємо цим капелюшки печериць. Зверху посипаємо тертою моцарелою.
  • Запікаємо в духовці протягом 15-20 хвилин.

ІА "Вголос": НОВИНИ