Лікарі назвали ряд продуктів, які не можна вживати разом з чаєм. Деякі з них уповільнюють метаболізм, і навіть призводять до вироблення канцерогенів. А ось їхні корисні властивості різко зменшуються.

Цікаво, що ці поєднання звичні для багатьох з нас. Отже, у чай, пише Telegraf, не варто додавати цукор, мед, молоко і навіть лимон. Смак від цього стане краще, а от користі - нуль.

Для любителів солодкого чаю поганою новиною буде те, що цукор не тільки призводить до ожиріння, але і різко підвищує рівень глюкози в крові, примушуючи підшлункову залозу виробляти велику кількість гормону інсуліну. Крім того, цукор призводить до метаболічного синдрому - комплексу порушень обміну речовин, при якому підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань і діабету другого типу.

Нешкідливий лимон теж не варто міксувати з гарячим чаєм. Сам по собі фрукт, безумовно, корисний. А от висока температура вбиває всі його корисні властивості.

А ось молоко, яке додають у чай, завадить засвоєнню корисних природних антиоксидантів, які містяться в чаї.

Також не варто додавати мед в гарячий напій, тому що при високій температурі він перетворюється на канцероген. Вплив якого на організм підвищує ймовірність виникнення злоякісних пухлин.

ІА "Вголос": НОВИНИ