Щойно Міська виборча комісія затвердила Андрія Садового на посаді міського голови Львова, він запланував термінове засідання виконавчого комітету, щоб віддати 2,6 га землі під зведення чергових багатоповерхівок. Проектом житлового комплексу займається фірма, яка раніше розробляла проект скандального готелю радника Садового на вулиці Вороного у центрі Львова.

Про це на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» повідомив депутат Львівської міської ради від «Європейської солідарності» Сергій Івах.

"Лиш 25 листопада міський голова офіційно отримав підтвердження про те, що він новообраний мер, і одразу взявся за старе – на 27 листопада запланували чергову серію дерибану. «Новообраний» міський голова планує продовжити свою улюблену справу - видавати незаконні містобудівні через «ручний» виконком«, - написав депутат.

Івах звернув увагу, що 25 листопада в інтерв’ю виданню »Лівий берег« Садовий заявив, начебто у Львові немає нових незаконних забудов, а всі існуючі з’явилися у період, коли головою обласної адміністрації був Олег Синютка (хоча погодження забудов в межах міста Львова не було компетенцією голови облдержадміністрації). А вже 27 листопада на засіданні виконавчого комітету ЛМР він збирається погодити зведення чергового скандального багатоповерхового комплексу.

»27 листопада на засідання виконавчого комітету буде винесено проєкт рішення «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на нове будівництво обслуговуючим кооперативом »Житловобудівельний кооператив «Північна околиця» комплексу багатоквартирних житлових будинків з вбудованими комерційними приміщеннями, трансформаторною підстанцією та підземним паркінгом на вул. В. Щурата у м. Львові".

Нагадаю, що йдеться про абсолютно вільну від забудови земельну ділянку площею 2,6836 га на вул. В.Щурата, яку за активного сприяння А. Садового в 2019 році було надано житлово-будівельному кооперативу «Північна околиця» для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків. Це той самий кооператив, де відсутній список членів, затверджений виконкомом ЛМР, а в статуті не визначено кількості квартир у житлових будинках, які заплановано до будівництва.

І тепер, на першому засіданні виконавчого комітету після переобрання міського голови, пропонується затвердити ЖБК «Північна околиця» просто фантастичну граничну висоту будинків – 55,0 м та максимальний відсоток забудови – 40%. Це відбувається із абсолютним нехтуванням діючої в Львові містобудівної документації – згідно з Планом зонування території Шевченківського району, ділянка належить до зони багатоповерхової житлової забудови Ж-3, яка передбачена для багатоквартирних житлових будинків поверховістю 5-10 поверхів із висотністю не вище 35 м в стінах і відсотком забудови 27%«, - сповістив Сергій Івах.

Крім того, депутат підкреслив, що автором такої архітектурної концепції ЖБК виступає ТзОВ »АБМК Інжиніринг«, відоме львів’янам як розробник проекту скандального готелю на вулиці Вороного у центрі Львова (там радник міського голови Садового Лев Підлісецький намагається збудувати готель у місці, де згідно з генеральним планом повинен з'явитися багаторівневий паркінг).

»Звертаюся до активістів, громадських діячів, депутатів міської та обласної рад. Настав час об’єднатися не на словах, а на ділі, і не допустити продовження містобудівного свавілля. Досить вседозволеності для «своїх»!" - закликав Сергій Івах.

Більше про аферу з готелем на Вороного читайте у статтях:

Нагадаємо:

  • У вівторок, 24 листопада у межах чинного законодавства розпочала свою роботу Львівська міська рада 8-го скликання. Новобрані депутати виконали рішення Львівської територіальної виборчої комісії, яка згідно з чинним законодавством, є єдиною уповноваженою скликати перше засідання новообраної ради, і провели сесію.
  • На засідання зібралися представники “Європейської солідарності”, “Свободи” та “Варти”. Тим часом фракції “Самопомочі” і близького до неї “Голосу” всупереч законодавству виконали вказівку міського голови Андрія Садового та проігнорували зібрання.
  • Як з’ясувалося згодом, Садовий разом з депутатами від “Самопомочі” й “Голосу” намагалися затягнути з проведенням першого засідання нової Львівської міської ради, щоб дати можливість розпродати землі в громадах, які приєдналися до Львівської ОТГ, але поки ще не підпорядковуються Львівській міській раді.
  • Пізніше, щоб скомпроментувати депутатський корпус, який всупереч погрозам Садового зібрався на перше засідання, заступник міського голови Любомир Зубач і сайт дружини мера «Захід.нет» поширили фейк про «фінансовий колапс у селах Львівської ОТГ».
  • У середу, 25 листопада, представники усіх фракцій новообраної Львівської міської ради зібралися на спільну зустріч з міським головою Львова Андрієм Садовим. За її результатами депутати від «Європейської солідарності», «Свободи», «Варти», «Голосу» та «Самопомочі» разом скерували звернення до ТВК з проханням максимально пришвидшити публікацію результатів виборів міського голови і оприлюднити протокол першого засідання сесії. ТВК виконана прохання у той же вечір. Садового офіційно затвердили мером.
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ