Демократичним шляхом такої підтримки у європейських країнах, яку здобув на президентських виборах Володимир Зеленський, не отримував ніхто. Тому справді в Україні склалася унікальна ситуація.

Про це «Вголосу» розповів політичний аналітик Олександр Кочетков.

«Але варто пам’ятати: феномен Зеленського – це перш за все феномен Порошенка, який зміг настільки налаштувати проти себе всю країну, що на місці Зеленського з таким рейтингом міг бути і той же Вакарчук, який теж отримав би підтримку понад 50% на президентських виборах, - зазначив він. - А те, що Зеленського підтримали і на Заході, і на Сході нашої країни, – це також заслуга Порошенка, мовляв, лиш би не він і не його збагачування на крові».

З іншого боку, за словами Кочеткова, варто взяти до уваги професійну якість Зеленського: він популярний актор, вміє прихилити до себе людей. Причому так само він вміє прихилити до себе і Західний світ: там із величезною цікавістю спостерігають за Україною.

«Адже їм цікаво, що він за людина, бо на Заході він просто феномен, адже демократичним способом, будучи в опозиції до чинної влади, перемогти з результатом 73% на пострадянській території – це щось неймовірне з погляду Заходу», - резюмував експерт.

Більше читайте тут: «Якщо Зеленський не посадить «папєрєдніків», то стане «кульгавою качкою».

ІА "Вголос": НОВИНИ